Dokter Frank | Washand (III)

Terwijl ik om acht uur ’s ochtends mijn email aan het bijwerken ben, komt Joke met een rood en ietwat oververhit hoofd de artsenkamer binnenvallen. “Dokter Frank! Ik ben meneer Roberto aan het wassen en hij heeft een enorme, pijnlijke Spaanse kraag. Wat moet ik doen?!” Ik adviseer Joke in de slag om Spanje een goed koude washand te gebruiken en zeg dat ik over twintig minuten wel even kom kijken. In de wachttijd vraag ik me af of er een protocol ‘Spaanse kraag’ is en of ik dit probleem ooit in de collegebanken voorbij heb horen komen. Het antwoord blijf ik schuldig wanneer ik richting de afdeling ga.

De 92-jarige man in kwestie ligt zichtbaar pijnlijk en jammerend in bed. Terwijl ik me introduceer als waarnemend arts die hem van zijn vervelende probleem wil proberen te verlossen, hoop ik heel hard dat dit mij zal lukken. Insturen naar de uroloog op de eerste hulp met dit probleem, is wel het laatste wat ik deze man gun. Gelukkig heeft de washand zijn werk gedaan en klapt de kraag om. Joke juicht enthousiast en ik juich van binnen mee. Meneer Roberto barst opgelucht in tranen uit en roept vanuit zijn tenen: “Vroeger had ik er nog wel zoveel plezier van dokter!”

writer


Wie is Dokter Frank?

Dokter Frank beschrijft de dagelijkse gang van zaken in de ouderenzorg, gezien door de ogen van een jonge, vrije dokter. Door anekdotes die zowel weten te ontroeren als te laten lachen, leer je de veelzijdige bewoners kennen en kijk je met een frisse blik het verpleeghuis in.

P.s.: Om de privacy van Dokter Frank en medekompanen te waarborgen, zijn alle namen gefingeerd.

Leave a Reply

*