Wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van leiderschap en organisatie?
In het najaar van 2020 start voor de vijfde keer de leergang ‘Leiderschap in ontwikkeling’ vanwege de grote belangstelling en de positieve feedback van de deelnemers tot nu toe. Leer nieuwe vaardigheden en wissel ervaringen uit met collega’s die net als jij een leiderschapsrol nemen binnen het team.
Specialisten ouderengeneeskunde krijgen in toenemende mate de ruimte om leiderschap te tonen op de werkvloer. Functies als eerste geneeskundige en medisch manager bestaan al geruime tijd, maar ook in diverse samenwerkingsverbanden, projecten en commissies heb je als specialist regelmatig een leiderschapsrol. Op welke manier kun je deze kans het beste benutten?
In de leergang ‘Leiderschap in ontwikkeling’ word je als arts toegerust met nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap en organisatie. Je wordt uitgedaagd om een eigen leiderschapsstijl te ontwikkelen die aansluit bij jouw persoonlijkheid, affiniteit en talenten.
De leergang bestaat uit vijf themabijeenkomsten. Iedere bijeenkomst bestaat uit een interactieve training, gevolgd door een begeleide intervisie.
Tijdens de vijf bijeenkomsten worden de volgende onderwerpen behandeld:
~ (Persoonlijk) leiderschap
~ Teamontwikkeling
~ Profilering en positionering
~ Verandermanagement
~ Krachtig in je rol
De laatste bijeenkomst zal ingevuld worden op basis van de wens van de groep. Voorbeelden van mogelijke invulling zijn: pitchtraining, nieuwe sturingsmodellen in de zorg, zorgfinanciering in de toekomst etc.
Na afloop van de leergang bestaat de mogelijkheid om door te gaan met intervisie bijeenkomsten, desgewenst met begeleiding.
De leergang start deze keer voor specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen met enkele jaren werkervaring en ambities in leiderschap en organisatie.
Groepsdynamiek is een belangrijk leermiddel tijdens deze leergang. Nieuwe vaardigheden en rollen worden uitgediept en toegepast in de groep. We vinden het dan ook belangrijk dat de deelnemers met elkaar een groep vormen, waarin van en met elkaar geleerd kan worden. Daarom zal er na aanmelding een telefonisch kennismakingsgesprek plaatsvinden om af te stemmen of de groep past bij jouw ambities en ervaring.
Om persoonlijke aandacht en groepsvorming te waarborgen, bestaat de groep uit maximaal 10 deelnemers.
Nieuwsgierig naar de ervaringen van artsen die de leergang gevolgd hebben?
“De leergang ‘Leiderschap in ontwikkeling’ is zeker een aanrader. Interessant voor zowel artsen met als zonder leidinggevende positie die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van medisch leiderschap in alle facetten in deze roerige tijden van de ouderenzorg.
De middagen vliegen voorbij met het opnemen van nieuwe kennis, sparren met vakgenoten over ingewikkelde problematiek waar je op de werkvloer tegenaan loopt, reflecteren op en inzicht krijgen in jezelf terwijl je ook nog eens culinair verwend wordt. Ik zou zeggen: DOEN!”
Harriet Zuiderduin, specialist ouderengeneeskunde, ViVa! Zorggroep
“Afgelopen cyclus kreeg ik van mijn organisatie de mogelijkheid de leergang van My-doc te volgen, t.a.v. leiderschap in ontwikkeling. De cyclus geeft een heldere opbouw van diverse management- en teamzaken, die goed toepasbaar waren in onze dagelijkse praktijk.
Verder heeft het directe overleg met collega’s in dezelfde positie, via een ook aan te leren intervisie-methode, mij veel meer gebracht dan tevoren verwacht. De behandelde stof en literatuurverwijzingen geven goede aanknopingspunten voor verdere verdieping!
Wat mij betreft een aanrader dus.”
Laura Joosen, specialist ouderengeneeskunde, Rivas Zorggroep
Aanvullende informatie
Trainers
~ Ron Hameleers, specialist ouderengeneeskunde, docent en coach bij Radboudumc. Daarnaast is
hij werkzaam als coach/adviseur bij My-doc. Hij ondersteunt medici bij het ontwikkelen van
medische leiderschap en managementvaardigheden.
~ Bart van Lange, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts opleiden en werkzaam bij My-doc. Hij werkt bij verschillende zorgorganisaties als specialist ouderengeneeskunde en ondersteunt de vakgroepen bij gewenste veranderingen.
~ Joyce Kusters, werkzaam bij My-doc als adviseur en trainer. Ze begeleidt de specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen van My-doc op de verschillende werkplekken binnen zorgorganisaties.
Vanuit hun functies volgen Ron, Joyce en Bart voortdurend de nieuwste ontwikkelingen binnen de ouderengeneeskunde. Ze werken samen met artsen, teams en organisaties in het veld aan het vergroten van de kwaliteit, professionele kracht en werkplezier.
Algemene opzet programma
12.30 Inloop en lunch
13.00 Interactieve training
15.15 Pauze
16.00 Begeleide intervisie sessie
17.00 Afsluitend drankje
Data
Alle bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagmiddag.
30 oktober 2020
11 december 2020
15 januari 2021
5 maart 2021
16 april 2021
Accreditatie
18 punten (ABC 1)
Kosten
€ 1350,- voor de gehele leergang.
Je ontvangt een factuur na inschrijving.
Locatie
My-doc
Maliesingel 29
3581 BJ, Utrecht
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of aanvullende vragen?
Neem contact op met Joyce Kusters.
Interesse?
Laat je contactgegevens hieronder achter. We nemen dan snel contact met je op om samen te kijken of de leergang aansluit bij je wensen en ambities.
Graag tot dan!
Laatste berichten
Ideeën? Vragen?
We horen graag van je!
T: 030 - 877 67 03
@: info@my-doc.nl