Het was als ‘thuiskomen’ en ik vertrek met ‘een nieuwe jas’

Het was als ‘thuiskomen’ en ik vertrek met ‘een nieuwe jas’

Bij de start van mijn beleidstage voelde het als thuiskomen. Niet zo zeer doordat ik bij een andere ‘doc’ heb gewerkt, maar omdat My-doc op dezelfde wijze kijkt naar de ouderenzorg, de zorgorganisaties en de medewerkers die hierin werken. Een plek waar ambitie en ondernemerschap samengaan en zorgen voor werkplezier.

Een belangrijk onderdeel van mijn stage was de analyse van het concept ‘de vertrouwde buitenstaander’. Na diverse interviews heb ik een eigen definitie gevormd. Een ‘vertrouwde buitenstaander’ bij My-doc is een deskundig arts die zowel in staat is om in vertrouwen samen te werken als om afstand te bewaren om het team of de organisatie verder te helpen. Afstand is in deze definitie cruciaal om met een helicopterblik naar het werk te kijken.
Ik ben ervan overtuigd dat het nuttig is voor iedere specialist ouderengeneeskunde (SO) om aspecten van het concept toe te passen in de eigen werkomgeving. Hiervoor zijn zowel lef als medisch leiderschap essentieel.

Daarnaast heb ik op een fijne manier samengewerkt met een verpleegkundige werkzaam bij een van de zorgorganisaties waar Bart van Lange (SO bij My-doc) actief is. Samen hebben we een stap gezet om de communicatie tussen de organisatie en patiënten/familie te optimaliseren.

Tot slot heb ik gewerkt aan een presentatie voor SO’s. Deze gaat dienen als leidraad om het gesprek tussen artsen en bestuur te bevorderen. Er wordt nog gewerkt aan de definitieve versie. Voor nu geldt al wat mij vooraf op het hart werd gedrukt “de weg ernaar toe is soms nog leerzamer dan het resultaat”.

Kortom, ik ben met open armen ontvangen als My-doc’s eigen ‘vertrouwde buitenstaander’. Het was een stage waarbij ik veel heb geleerd over de positie van de SO binnen een team, een organisatie en het werkveld. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe je verandering stimuleert en waardoor het geremd wordt. Dit zijn wijze lessen om mee te nemen. De belangrijkste les voor mijzelf is dat ik vooral groot mag denken maar beter klein kan beginnen.

Deze periode bij My-doc was voor mij echt als thuiskomen en nu vertrek ik met een ‘nieuwe jas’. Mijn ambities en enthousiasme voor de ouderenzorg zijn verbreed en met mijn ‘nieuwe jas’ ben ik een stap dichterbij om mijn doelen als toekomstig SO te verwezenlijken.

Grote dank aan het team van My-doc en in het bijzonder Joyce en Bart voor de inspirerende begeleiding!

My-doc had de eer om Vicky Louwen (3e jaars AIOS ouderengeneeskunde) te ontvangen in het team voor haar beleidstage. In deze blog neemt ze ons mee in haar ervaringen. Dank je wel Vicky, voor alles wat je ons hebt meegegeven en jouw gedreven en enthousiaste aanwezigheid!

Nieuwsgierig naar meer ervaringen of uitkomsten van de beleidstage?
Interesse om ook een beleidstage bij My-doc te doen?
Laat het ons weten, Vicky of wij vertellen je graag meer.

Leave a Reply

*