Masterclasses Organiseer professionele inspraak

Masterclasses Organiseer professionele inspraak

Georganiseerde inspraak voor artsen – In het convenant ‘Rol en inspraak van de specialist ouderengeneeskunde’ (Verenso, ActiZ, Zorgthuisnl, LAD en FBZ) staat een periodiek gesprek tussen specialisten ouderengeneeskunde en bestuurders van zorgorganisaties centraal. Elke VVT-organisatie met één of meerdere specialisten ouderengeneeskunde in dienst organiseert een georganiseerde vorm van inspraak. Vorm, invulling en eventuele samenhang met andere professionele inspraak wordt door de specialisten ouderengeneeskunde vormgegeven in overleg met de raad van bestuur.

Hoe organiseer jij professionele inspraak in je organisatie? Welke thema’s bespreek je aan de bestuurstafel? Wat mag je van elkaar verwachten? En ben jij zelf al in staat om een relatie te leggen tussen operationeel handelen en strategisch handelen van je organisatie?

Professionele inspraak heeft vele vormen. In deze masterclass leer je hoe je de inspraak kan organiseren vanuit het medisch perspectief, en wat daarbij passend is in jouw situatie. Daarnaast krijg je handvatten over hoe je als een volwaardig gesprekspartner de dialoog kunt aangaan met de raad van bestuur.

Deze masterclasses zijn gericht op artsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants werkzaam in de medische zorg voor ouderen, die graag kennis en vaardigheden willen opdoen op het gebied van professionele inspraak. Daarbij kan het zijn dat je deze rol nu al invult, of dat je ambities hebt om hiermee aan de slag te gaan.

Interesse? Kijk hier voor aanvullende informatie over deze masterclasses en om je aan te melden.

Leave a Reply

*